Hej 

Så har då en lång och arbetsfylld sommar och höst övergått i någon slags vinter. Under sommaren och större delen av hösten har vädret varit fantastiskt för att kunna gräva ner slang. Arbetet har gått fantastiskt bra och vi kommer att kunna färdigställa vår utbyggnation inom de tidsramar som vi satt upp, nämligen klart till sommaren 2018. 

Tack återigen alla ni frivilliga som var ute dag efter dag och hjälpte till med att få ner, skarva, rulla, klippa, dra, tejpa, märka slang och gröna nät. Många stenar och mycket jord har flyttats och sedan lagts tillbaka efter att vår nya infrastruktur har dragits fram. 

Tack återigen alla ni som kokat kaffe, brett smörgåsar, bakat bullar, mm. och sedan fått städa upp efter skitiga besökare. 

Tack återigen alla ni som stått ut med att ha stora bullriga maskiner i era rabatter, på era gräsmattor och era uppfarter dagarna i ända. 

Tack också för ert tålamod där vi grävt av strömmen, innan morgonkaffet var klart eller innan barnen fått lunch eller innan middagen var lagad. 

Förlåt för att vi inte haft alla markavtal klara och tack för att vi nu kan lösa detta i samförstånd. 

Resultatet har blivit fantastiskt och jobbet har gått betydligt snabbare än vad vi förut-såg. Vi har bara ett par ställen kvar att gräva ner slang på och det gör vi när snön har smält undan. FIMO och FIVO har tillsammans nära 650 anslutna fastigheter. 

Dock så återstår en hel del jobb med att besikta och återställa de skador som grävningarna gjort. Så förlåt att vi inte har hunnit återställa överallt där det behövs men det ordnar vi till våren och då kommer ni som redan varit ute och ni som inte hade möjlighet, att få chansen att vara med igen. Det frivilliga arbetet hjälper ju till med att hålla allas totalkostnad nere. 

Under året så har fastighetsägare som tillhör Ullånger på östra sidan av E4 tagit kontakt med oss och vill ansluta sina fastigheter. Vi gjorde bedömningen att det skulle gå bra och de anslutningarna kommer att bli klara under våren. 

Det mesta är klart vad gäller rördragning, fiberblåsning. Det återstår att svetsa in till några fastigheter där det har varit lite problem med att hitta lämplig tid så att fastighetsägaren kan vara med och öppna dörren. 

För att kunna göra det så behöver ni ta hål i väggen där ledningen skall gå in. Föreningen kan inte göra håltagningen, då våra försäkringar inte täcker skador som eventuellt kan uppstå och att det jobbet enligt jordbruksverkets direktiv inte får ingå i vårt projekt. Om du inte själv kan borra så finns det folk som åtar sig det. Hör med din kontaktperson så kan du få tips om dem. 

Ni som ännu inte anmält intresse för bredband till fastigheten har fortfarande möjlighet att anmäla er. Projekten fortsätter en bit in på nästa år men ska vara avslutade vid halvårsskiftet 2018. För mer information om detta kan ni ta kontakt med Ingrid Viklands och/eller Sven-Gunnar Söderström. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott nytt År 

Styrelserna för FIMO och FIVO

     Länk till brevet som pdf finns här.