Christina Edholm

Månadens Profil

Christina Edholm

När nya Kusthallen stod klar 2002 blev den genast en träffpunkt för hela bygden. Här finns något för alla – bowling, ishall, gym, bastu och café. Idag lockar Kusthallen varje år tusentals besökare. De kommer från när och fjärran och i alla åldrar. Många välkomnas av Christina Edholm. Idékläckare och eldsjäl med stort engagemang – med ”service” som ledstjärna. 

”Service ligger mig varmt om hjärtat”

Bor:  
Vi flyttade till Sund Nordingrå för 23 år sen, men jag är född och uppvuxen i Örnsköldsvik.

Familj: 
Gift med Hans och vi har två vuxna barn och ett barnbarn.

Yrke: 
Ja, jag är inte så förtjust i titlar. Jag arbetar på Kusthallen och där sysslar jag med många olika saker,  jag är receptionist, kanslist, städare och bowlingbane- smörjare. Ibland åker jag som reseledare med Byberg & Nordins, det är ett  omväxlande och roligt jobb.
 
Vad gör du på fritiden? 
Helst skulle jag vilja tillbringa all tid med barnbarnet, det är ju som livets efterrätt, men annars gillar jag att vara hemma och pyssla med lite av varje. Tycker både om att laga mat och baka. Plockar gärna svamp om det är den årstiden.

Vart åker du helst på semester? 
Platsen spelar mindre roll bara det blir ett avbrott från vardagen ……… Det är viktigt att man har något att minnas när vintern biter i .

Har du något speciellt barndomsminne?  
Somrarna som jag till bringade i Banafjäl, eller rättare sagt i bagarstugan som vi hyrde på Skallören. Doften när farbror Erik tjärade båten nere vid vattnet och när man hittade massor av smultron. När man fick gå simskola i Vike- badet och lära sig att simma – man frös och skakade och läpparna var blå, men ändå skulle man i vattnet. 

Har du någon du beundrar – någon idol?  
Det finns många som man tycker är duktiga och uträttar bra saker men, någon speciell person tror jag inte jag kan komma på just nu.

Finns det något du gärna skulle vilja lära dig? 
Om man tittar till hur lite man kan så är det nog oändligt mycket som man skulle behöva lära sig.  Men något som gör mig frustrerad är att man inte förstår alla språk. Dessutom skulle jag önska att jag kunde mer inom datavärlden. Det är intressant med teknik.

Vad tycker du är dina starka sidor? 
Jag tycker det är jätteroligt att serva och hjälpa folk, vill att alla ska känna att dom trivs med det dom företar sig.

Och dina svagheter? 
Ja det finns säkert många, jag har svårt att säga nej, tränar på det.

Något vi inte vet om dig – några dolda talanger? 
Jag åkte konståkning och spelade fotboll som ung och har alltid gillat att måla tavlor, både akvarell och olja. Nordingrå har så mycket inspiration att ge, men oftast fattas tiden. 

Vad gör dig glad/riktigt arg?
Trevliga och humoristiska människor gör mig glad. Det är sällan jag blir arg, men det har hänt några gånger, orsakerna är det nog inte värt att gå in på.

Finns det något du drömmer om att få uppleva/göra? 
Drömmar har man, och att få resa och se mer av andra länder och kulturer, det skulle vara intressant.

Vad är det bästa med Nordingrå? 
Det är så himla vackert här. 

Hur skulle du vilja utveckla Nordingrå? 
Det där är en svår fråga, jag skulle kunna sväva ut hur långt som helst, men alla satsningar handlar om stora investeringar och folkmängden är inte alltid tillräcklig, för det krävs lönsamhet. Men bowlinghall i Nordingrå var i mångas ögon en riktigt knasig idé, men det blev lyckat. Glömmer aldrig när jag kom på ICA för att handla och kunde höra hur folk pratade om strike och spärr istället för pågående väder och sjukdomar, det var en underbar upplevelse.

Christina berättar mera….

Att ta vårt beslut att flytta var inte så enkelt. Jag hade ett bra jobb på H&M i Ö-vik som jag trivdes med, men efter att jag räknat på det och insett att alltför mycket tid och pengar skulle gå till att pendla, så var allt klart. Anmälde mig som arbetssökande och hamnade så småningom på Kusthallen. Jag har jobbat på Kusthallen i många år nu och här får man möjlighet att träffa massor med trevliga människor.

Jag kommer väl ihåg när vi satt och drömde om att det skulle vara bra med en lokal som var varmbonad, där hockey publiken skulle kunna gå in och värma sig, kanske köpa något ätbart. Tanken om att bygga ut tog fart. Skolans matsal gick ju på dispens och baracker hade hyrts in för att det fattades skolsalar. Då föddes idén om att bygga en gemensam matsal som kunde nyttjas av både Skolan och Kusthallen. Bollen var i rullning och kunnigt folk drog igång ett kanonprojekt som höjde Nordingrå till en högre nivå. Bowlinghall i denna lilla by, hur skulle det gå?? Man måste väl få säga att det blev ett LYFT.

Ibland kan det vara många olika evenemang samtidigt, speciellt när Hockeyn har sina stora cuper. Det händer att det är Bowling matcher, föreningsträffar, och hockeycuper och dessutom kommer det personer som vill gå på gymmet. Sådana dagar går extra fort. Det här med service är något som ligger mig varmt om hjärtat, så när pensionärsföreningarna har bowlat så ser vi till att det finns kaffe och hembakt bulle eller någon god kaka att köpa, vilket uppskattas av många. Det är ofta den där lilla stunden till samvaro som är det som ger guldkant på livet. 

Under sommaren har vi Gokart inne i ishallen, det passar väldigt bra för den som gillar när det går undan. Vi har bra öppettider,  så det händer att det kommer in personer som bara vill ha tips om hur man skall köra för att ta sig till olika ställen. Här i Nordingrå är det inte alltid så lätt att hitta dit man vill.

Kusthallen har blivit som ett nav för hela samhället, förutom Bowling, Gym och ishall så finns det Wii Nintendo (data spel för yngre), Golfsimulator, bastu, dusch, Bibliotek och under höst- och vårtermin serveras skolmat i matsalen. Min önskan och stora förhoppning är att det kommer fler som vill prova på bowling eller göra ett besök på gym/friskvård. Vad gäller bowling har vi nybörjarkurser som uppskattas jättemycket. Välkommen in och prova!