Turism, friluftsliv och resor

AGMA Forntid & Äventyr

Agma Forntid & Äventyr AB driver Lappuddens Friluftscenter vid sjön Vågsfjärden i centrala Nordingrå, en naturskön anläggning som erbjuder boende, middagar, luncher och en rad olika aktiviteter. Totalt ca 50 bäddar sommartid.

Uthyrning av stugor och rum, tältplatser och husvagns-/husbilsplatser, uthyrning av kajaker, kanoter, roddbåt, cyklar, vedeldat vildmarksbad och bastu. Lappudden är ett etappmål på Högakustenleden och perfekt bas för vandrings- och paddlingsturer i området. Paketerade helpensionturer med vandring, cykling och paddling erbjuds liksom grupparrangemang som konferenser, bröllop, födelsedagsfester mm.

Stor och rymlig konferens/matsal i huvudbyggnaden med fantastisk utsikt som rymmer upp till ca 75 sittande.

AGMA Forntid och Äventyr, Lappudden 111, 870 30 Nordingrå
tel. 070-625 07 83, 070-286 43 05

E-post: [email protected].
Hemsida: 
www.lappudden.se


 – reseföretaget i Höga Kusten

Byberg & Nordin är ett anrikt reseföretag från Nordingrå, som nu drivs av en tredje generation. Läs mer på hemsidan www.bybergnordin.se.

Byberg & Nordin, Vallenvägen 45, 870 30 Nordingrå
010-7220300
Hemsida: www.bybergnordin.se
E-post: [email protected]


Bönhamn Kajak

Uthyrning och försäljning av havskajaker i Bönhamn. Härifrån kan man göra kortare dagsturer till Högbondens fyr eller längre turer ut till öar som Ulvön, Mjältön och Storön.

Vi hyr ut både singelkajaker och dubbelkajaker av märket Prijon och Point 65. De är nya modeller och av väldigt hög kvalitet. Vid önskemål kan också reservpaddel, paddelhandskar, kajakvagn och kajakhållare till takräcke erbjudas.

Kortare introduktionskurser kan också bokas.

BönhamnKajak, Bönhamn, 870 30 Nordingrå
Martin Göransson, tel. 070-6353661

E-post: [email protected]
Hemsida: www.bonhamnkajak.se


Båtturer i skärgården med ”High Coast Sea”

High Coast Sea är ett nybildat företag som från och med sommaren 2013 kommer att erbjuda båtturer för såväl privata grupper och företagsgrupper, daglig linjetrafik, fiske och upplevelseturer i Höga Kustens skärgård. Under sommaren anordnar High Coast Sea daglig passagerartrafik mellan Norrfällsviken och Ulvön med tre turer per dag. Fika/mat på de chartrade turerna går att förbeställa. 
High Coast Sea:s två båtar är grundgående, smidiga och handikappanpassade, unika i sitt slag i norra Sverige. Detta innebär att även funktionshindrade med rullstol har möjlighet att på ett enkelt sätt uppleva skärgården. Båtarna rymmer vardera totalt 11 passagerare, med eller utan rullstol.

För tider och mer info, se vidare företagets hemsida www.highcoastsea.com Agne Säterberg 070-625 07 83 och Stefan Nilsson 070-621 93 00


Höga Kusten Turism AB

Höga Kusten Turism AB är ett destinationsbolag som ansvarar för sälj- och marknadsföring av destinationen Höga Kusten. 
Höga Kusten Turistföretagare Ekonomiska Förening (HKTFF) har sedan 1994 arbetat med utveckla, marknadsföra och sälja Höga Kusten samt ansvarat för Höga Kustens stugförmedling. Föreningen bygger på samarbete mellan företag, föreningar och entreprenörer som verkar inom turistnäringen i området. Organisationen består inte bara av företag från kommunerna Kramfors, Örnsköldsvik och Härnösand utan sedan 2011 ingår även Sollefteå kommun i samarbetet för destinationen och vårt varumärke Höga Kusten.


Näringslivet har tillsammans med kommunerna arbetat med organiserad destinationsutveckling. Ett resultat av detta arbete är att föreningen HKTFF under våren 2010 startade ett nytt sälj- och marknadsföringsbolag med namnet Höga Kusten Turism AB. 
Syftet med bolaget är att ytterligare samordna marknadsföringsresurserna, att tematisera och kvalitetssäkra utbudet samt samla kompetens för att skapa framtidens affärer på en nationell och internationell marknad. Ytterligare organisatoriska förändringar som har skett är att bolaget numera driver turistbyrån i Härnösand på entreprenadavtal tillsammans med Härnösands kommun.

Höga Kusten Turism AB erbjuder arrangemang i många former:
* Buss- och båtarrangemang till Ulvön och på Ångermanälven
* Unika upplevelser i världsarvet Höga Kusten
* Golfpaket i Höga Kusten
* Konferenspaket
* Kundträffar
* Personalmöten och träffar
* Upplevelser och äventyr

Höga Kusten Turism AB driver även Höga Kusten Stugförmedling – med över hundra privata stugor.

Höga Kusten Turism AB 
Skuleberget, 870 33 Docksta 
Telefon: 0613-108 50
E-post: i[email protected]
Hemsida: www.hogakusten.com


Högbonden Fyr & Vandrarhem


http://www.hogbondenfyr.se/ 0613-230 05


 Högakustenvandringar

Vandra med egen guide i världsarvet Höga Kusten!

HÖGAKUSTENVANDRINGAR maj – september

* Vandringspaket 2-3 dagar

* Hel- och halvdagsvandringar

* Skapar unika vandringspaket

* Retreat

* Vandringar för konferens och företag enligt överenskommelse

Välkommen till hemsidan: hogakustenvandringar.se

Anne-Sofie Sundholm Ulfvik Tel: 070 – 699 99 32


Mädan Islandshästar tar emot hästar för inridning och vidareutbildning samt utbildar ryttare både med och utan egen häst. På gården finns en stuga som hyrs ut genom “Bo på lantgård” och en anläggning med grillkåta, bastukåta och vildmarksbad som man kan hyra.

Mädan Islandshästar, Mädan 114, 870 30 Nordingrå
Susanna Hermansson, Einar Pálsson
Tel: 0613-241 11

E-post: [email protected]
Hemsida: www.madanislandshastar.se


Pelle Åbergsgården AB

Hållbart kvalitetsboende- och aktivitetsalternativ som har öppet året runt i byn Björnås.

Vi hyr ut boende för 8 personer i trivsamt inrett och renoverat gårdshus med stor bastu året om samt ateljéstugan för 2 personer från vår till höst. Gårdshuset kan hyras per rum under lågsäsong. Vi tipsar gärna om turer kring Världsarvsleden och andra aktuella arrangemang i trakten.

Vi har en långsiktig hållbarhetsprofil där social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet präglar verksamheten. Vi arrangerar kurser som främjar hälsa och personlig utveckling. Kurser och uppdrag kring ledarskap, team och verksamhetsutveckling arrangeras både på gården och i regionen Höga Kusten. Samtalscoaching för personlig utveckling, konflikthantering och ledarutveckling erbjuds av diplomerad samtalscoach och -organisationskonsult.

Vi samarbetar med andra aktörer som önskar arrangera en kurs hos oss och kan anordna mindre och enklare konferenser.

Pelle Åbergsgården har sitt namn efter den kända Stockholmskonstnären Pelle Åberg som har tillbringat och samlat aktiva konstnärer på gården. Hans son konstnären Anders Åberg och grundaren till Mannaminne har tillbringat barn- och ungdomstid på gården.

Hemsida: www.pelleabergsgarden.se

E-post: [email protected]

Pelle Åbergsgården AB

Björnås 113 A

870 30 Nordingrå

070-780 33 22

Vi finns på Instagram och Facebook  @pelleabergsgarden


Villa Fraxinus

En av Sveriges vackraste trädgårdar. Växter, dofter, färg, form och arkitektur samspelar i denna trädgård. Här finner du en uppsjö av växter som klarar det norrländska klimatet. Många har upptäckt denna pärla; på 45 sommardagar dagar lockas 20 000 besökare till trädgården.

I restaurangen 3Gröna rum serveras hemlagad mat medan guldfiskarna spritter i vatten trappan.

Villa Fraxinus, Hyndtjärn 120, 87030 Nordingrå
tel. 0613-121 45, 120 75, 070-221 83 40
Hemsida: www.villafraxinus.se


 Äventyrsmobilen

Gå på glödande kol, eldslukning eller en rafflande paintballmatch. Är du intresserad av att göra något annorlunda?

ÄVENTYRSMOBILEN arbetar med äventyrsaktiviteter och upplevelser för alla typer av företag, grupper, och privatpersoner :

* Paintball
* Klättring och repellering
* Äventyrsmångkamp
* Teambuilding
* Eldslukning och glödvandring

Aktiviteterna kan kompletteras med konferens, övernattning och mat.

Äventyrsmobilen, Vallenvägen 43, 870 30 Nordingrå
Swante Öhgren och Niklas Bylund
tel. 070-209 59 19, 070-3 888 504

E-post: [email protected] 
Hemsida: www.aventyrsmobilen.se