Norrfällsvikens Tennisklubb

Norrfällsvikens Tennisklubb bildades 2007.

Föreningen har en egen anläggning på Harstigen i Norrfällsviken, med två bra banor:

En hardcourt och en med rött grus.

Utveckling:

Under 2021-2023 har klubben haft en mycket intressant utveckling:

  1. Klubben har bedrivit tennisskola i Norrfällsviken för barn, ungdomar, och vuxna under våren och sommaren. Det har också varit tre veckors sommartennis för alla åldrar. 2021 startades tennisskola för första gången inomhus i Mjällomshallen med grupper för både barn och vuxna.
  2. Klubben har också haft aktiviteter på skolorna: Nordingrå, Högakusten, och Ullånger med ungefär 400 deltagande barn och ungdomar. Dessutom bedrivs tennisskolor på olika orter i Öviks kommun. Det har organiserats lovaktiviter under höstlov, sportlov, och påsklov. Gunnar Hörnquist har varit ledare och tränare för dessa utvecklingsprojekt.
  3. Vi bedriver en mycket livlig sommartennis med stort deltagande under ett antal veckor under sommaren. Det är absolut rätt tillfälle att spela och intensivträna under bra mycket bra förutsättningar och bra ledning.
  4. Norrfällsvikens TK fick på Region Norrs årsmöte i Sundsvall (mars/23) utmärkelsen som Årets Klubb 2022 (tillsammans med Sundsvalls TK)

Medlemmar:

När det gäller antalet medlemmar har vi knappt 100 medlemmar i slutet av 2022. Vi söker efter att erbjuda ett aktivt och attraktivt medlemskap. Föreningen organiserar egna tävlingar, och klubbens medlemmar tävlar också i externa event.

Värdegrund och aktiviter:

NTK brinner bl.a. för att skapa tennisskolor i tätorter på landsbygden. Föreningen är inkluderande, och vi brinner för tennis som livsstil, och söker aktivt efter personlig utveckling och speciellt ge barnen och ungdomarna ett bättre liv med hjälp av sitt tennisspel.

Föreningen har gedigen tenniskunskap. Föreningens ordförande Jan Elfving har spelat tennis hela livet, och deltar fortfarande med goda resultat på högsta nivå i Norrland. Janne blev Regionsmästare i Region Norr så sent som 2022.

Det viktigaste av allt är att sprida kunskap, ljus och utveckling. Tennisen är en mycket utvecklande idrott, och vi i Norrfällsvikens TK vill att många finner glädje i att spela, var och en på sin egen nivå, och efter sina egna speciella förutsättningar. Alla kan spela!

Kontaktuppgifter:                                                 Digital bokning av banor:       

Norrfällsvikens TK (anläggning)                           https://www.matchi.se/facilities/norrfallsvikenstennisklubb                       

Harstigen 27                                                         

870 31 Mjällom                                                    

E-post: [email protected]

Tel: 076-790-2924

Facebook: Norrfällsvikens Tennis