Lena Bagge Lindström

Månadens profil i Nordingrå november 2010

Ålder:
Jag fyller 51 i slutet av november 2010.

Hur kommer det sig att du bor i Nordingrå:
1989 sökte jag och min man ett hus, hittade ett i Körning, förmodligen då ett av Nordingrås fulaste… Vi föll helt enkelt för det vackra läget vid Vågsfjärden.

Familj:
Man, 50 år, tre grabbar 15, 19 och 21 år och en 9-årig blandrastik.

Yrke:
Sångerska. Körledare. Kyrkomusiker.

Intressen:
Just nu simning och vattengympa, sen länge gospelkören Höga Kusten Gospel. Gillar att ta det lugnt, att njuta av varje människomöte som livet ger. Ibland lyckas jag med det – Carpe Diem!!

Vart åker du helst på semestern:
Till Gotland på sommaren och på vintern längtar jag till fjälls – åker gärna skidor utför- på baksidan av Åreskutan.

Har du något speciellt minne från tidiga barnaår:
Jag minns när jag satt på pappa Gustafs axlar och åkte skidor ner mot Lillåkersjön på Ullångersfjället. Det var hisnande! Både fruktansvärt och härligt på samma gång!

Har du någon du beundrar, någon idol?
Alice Babs!

Finns det något du gärna skulle vilja lära dig?
Oj, det är mycket, jag gillar smarta detaljer. Jag har ibland önskat att jag hade haft tålamod att lära mej att spinna lin på spinnrocken. (Då helst med hjälp av mamma Mary, född Grafström från Hyndtjärn)

Något vi inte vet om dig?
Att jag ääälskar popcorn, gillar att sjunga jazz och skulle så gärna vilja vara sångsolist i ett storband.

Hur skulle du vilja utveckla Nordingrå?
Möjligheternas möjligheter och optimism är min ledstjärna. Jag är positivt inställd till saker och ting. Önskar jag kunde bidra till glädje, tillit och samförstånd. INGENTING ÄR OMÖJLIGT- det är bara mer eller mindre besvärligt…

Här nedan berättar Lena själv sitt livs historia

Jag växte upp i Geresta/Köja i Bjärtrå.
Genom mitt barndomshem strömmade alltid många människor- kaffepannan var alltid på. Mamma Mary fanns ständigt till hands. Så även Pappa Gustaf, elektrikern som i tid och otid ställde upp för allt och alla…Vi växte upp i ett hushåll med mycket matlagning och mycket tvätt! Mamma skötte vid sidan om hantverk och hemtjänst både kaffekokning, söndagskola, sångkören på EFS, samt tramporgeln på EFS och Missionskyrkan.

Åkte på tonårsläger till Utviksgården, fick lära mig att spela orgel och piano med hjälp av kantorn i Bjärtrå, Kalle Häggström. Fick redan då ofta sjunga som solist på både konfirmation, gudstjänst (och begravning).

Direkt efter högstadiet började jag på en lanthushållsskola i Stöndar. Flyttade till Härnösand och jobbade som barnflicka, började i musikgymnasiet där,  sjöng i Ungdomskören på Härnösands missionskyrka. 
Sedan följde 3 år på Mellansels FHS och så var jag färdigutbildad till musikkonsulent i EFS – och fick jobb direkt som musikkonsulent i södra Västernorrland.

1981 flyttade jag till Ullånger och började mitt jobb med att besöka EFS-föreningar runt i länet. Efter vidareutbildning fick jag ansvar för hela EFS Västernorrland och var stationerad i Örnsköldsvik.
1987 gifte jag mig och två år senare flyttade vi till Nordingrå. Vi har tre grabbar födda 89, 91 och 95.

1997 slutade jag hos EFS och började läsa på distans till kantor. 
Som projektanställd i Nordingrå församling fick jag bland annat jobba med en gospelfestival som gick av stapeln i augusti 2000 i Kusthallen. 2002 fick jag behörighet som kantor och i juni 2007 fick jag kantorstjänsten här i Nordingrå.

I min uppväxt fanns en naturlig närhet till Nordingrå. Jag hade släktingar i Hyndtjärn och vi hälsade ofta på där. Nu är jag själv Nordingråbo, det känns bra.

Vill du läsa mer om Lena, klicka här