Natur

Naturen storslagen i Nordingrå

Det är lätt att förstå varför det här området har kallats ”brantkusten”. Här finns över 70 berg! En del av dem är höga – över 300 meter – och många har en nästan lodrät vägg, en klint. En del stupar brant ner i havet, andra speglar sig i någon av traktens alla sjöar och skogstjärnar.

Omneberget                                                                   Högklinten, Mjällom

De branta bergen, som givit namn åt världsarvet Höga Kusten, ger dig en milsvid utsikt över ett hisnande vackert landskap. Under rubriken Se i Nordingrå hittar du några av våra mest berömda utsiktsberg. En del av dem kan du ”bestiga” i bil, till andra går skogsvägar och vandringsleder.

Gå gärna upp en dag i september, när lövskogen lyser i guld och rött. När gula sädesfält bryter in mot mörkgröna barrskogar och havet skimrar i silver och blått. Då förstår du, varför så många konstnärer kommer till Nordingrå för att måla.

Du som gärna vill utforska Nordingrå och plocka russinen ur kakan – ta då bilen och kör turistslingan, som har bruna skyltar märkta  med en vit blomma. Då får du garanterat se naturen i Nordingrå som bäst, oavsett årstid.