Nordingrå Konstnärsverkstad

I Vännersta by i Kramfors kommun finns Nordingrå Konstnärsverkstad. Här i Vännersta gamla skola huserar konstnärsverkstaden i lokaler på 117 m2.

Här finns utrustning och lokaler för djuptryck och högtryck, klassiskt boktryck och serigrafi. Vi har digitala verktyg för Tagtool och viss annan utrustning för rörlig bild. Vi  planerar en textil avdelning med en tuft-utrustning. Medlemmar i NKV har tillgång till lokaler och utrustning för dag- eller terminsavgift.

Vi ordnar teknikkurser efter önskemål. Medlemmarna kan också använda lokaler och resurser i olika projekt. Gemensamma medlemsutställningar och konsthändelser ordnas regelbundet, ofta i samarbete med andra föreningar.

Nordingrå Konstnärsverkstad är en del av Järnsta Kulturförening. För mer information se http://jarnstakultur.se/nordingrakonstve.html

Tisdag, onsdag och torsdag mellan 13.00 och 17.00 är verkstaden bemannad. Välkomna att titta in!

För information och medlemskap ring Angelica Frank 073-140 70 86

För att boka in dig, ring Annikka Kronlid Arvidsson 073-096 60 91.

Kurser på Nordingrå Konstnärsverkstad våren 2015

Text och bild

Text och bild är en kurs/workshop där vi jobbar med det klassiska boktrycket och den grafiska tekniken högtryck för att tillsammans producera en handtryckt skrift i liten upplaga. Temat för kursen är Vinter 2015. Till första träffen bör du ha med dig en text; din egen eller en lånad. Det kan vara en dikt, ett ordspråk, ett citat, en kort berättelse. Du kan ha erfarenhet av grafik eller vara nybörjare, alla är lika välkomna.

Handledare är Annikka Kronlid Arvidsson, konstnär och grafiker. Kursen pågår under våren, ca 10 torsdagar. Anmäl dig på [email protected].

Serigrafi

Serigrafi på textil och papper med Mikael Arvidsson som handledare. Mikael är konstnär med lång erfarenhet av den grafiska tekniken serigrafi eller screentryck. Under våren kommer deltagarna att  få arbeta med tryck i flera färger och lära sig grunderna i tekniken. Anmälan till [email protected] 

Living archive

Konstprojekt med Cecilia Germain. Living archive är ett samarbetsprojekt vars ambition är att deltagarna på något vis skall lämna ett permanent spår efter sig, spår som berättar om vilka de är, vad de tänker, vad de vill, deras historia, deras relation till platsen. Man väljer själv på vilken nivå man öppnar sig för arkivet. Genom text, ljudupptagningar, objekt och kanske  också genom kartkonstruktion och tidsbaserade verk, bygger vi ett levande arkiv över människor och platser. Projektet startar med ett planerande möte kring hur vi vill att vårt arkiv ser ut. Handledare Cecilia Germain presenterar förslag och idéer kring metod och presentation. Cecilia är en svensk-kanadensisk konstnär utbildad vid Konstfack. 

Anmäl dig senast 6 mars. Kurserna är avgiftsfria. Vi behöver ditt namn, din adress och telefonnummer. Anmälan till [email protected]

I B Sparrings Skrotverkstad

I rummet finns tillgång till en hel del överblivet material.

Sådant som de flesta kallar skrot men jag för fullt användbart material att skapa något nytt med.

Tanken är att man ”bygger sig ett hus” Jag tänker att vi alla människor har drömmar om ett slags hus att bo i, ensam eller tillsammans med andra.

I våra drömmar sägs huset ha betydelsen JAG och i konsten har HUSET skildrats i många verk som både raserat, under uppbyggnad, drömlikt vackert eller helt enkelt lekfullt.

Här i ”mitt rum” kan dessa fantasier komma till uttryck genom att använda en inte så stor kartong som husstomme och på den göra fönster, balkonger, trappor etc och förstås dekorera med återvunnet material.

Hur som helst så kan jag säga att ”mitt rum” kan användas även om jag inte är på plats. Man behöver inte föranmäla sig, kan komma när man vill!

Mer information finns på jarnstakultur.se. bl a videoklipp och annat om de olika teknikerna. Du kan också få information, på svenska eller engelska av Annikka Kronlid Arvidsson, 073-0966091.

Välkomna!

Nordingrå Konstnärsverkstad Vännersta Skola

Vännersta 101, 870 30 Nordingrå

0613-20663