Årets Noling 2020

Årets Noling delas ut på ett anpassat sätt i år på grund av rådande situation.

Lennart Lundkvist tilldelas 2020 års Noling för att Lennart har genom decennier medverkat i olika föreningsstyrelser med olika uppdrag. Där igenom stöttat och stärkt förutsättningarna att bo och leva i Nordingrå.

Lennart Lundkvist och Örjan Löf Ordförande NIFF. (Foto Eva Löf)

Lennarts tacktal.

Jag blir helt överväldigad och vill tacka ödmjukast för att få ta emot denna ärofyllda utmärkelse!

Det brukar heta att ”ensam är stark”, men i föreningslivet är det viktigt att ha goda relationer med övriga i styrelsen och med medlemmarna. När det fungerar – då kan man ”lyfta berg”.

Nordingrå är den perfekta platsen för detta – här finns drivet och intresset från ortsborna att utveckla bygden.

Jag skulle tro att jag har haft ett 30-tal olika förtroendeuppdrag under min tid i Nordingrå, inte sällan som ordförande, sekreterare, kassör eller revisor.

Förutom alla stimulerande uppdrag inom kyrkan är det två specifika uppdrag som jag särskilt vill nämna, och som jag är extra nöjd och stolt över.

För åtta år sedan var Nordingråskolan hotad av nedläggning. Då bildades Nordingrå friskoleförening och jag vill verkligen poängtera att styrelsen vid det tillfället gjorde en heroisk insats. Nu blev det ingen nedläggning, men grovarbetet gjordes 2012 och dokumentationen som utfördes då kan i mångt och mycket användas igen om det skulle bli aktuellt.

Det andra uppdraget är när vi för två och ett halvt år sedan var en grupp som satt på Mannaminne och funderade över hur vi skulle få stället att fortleva. Det var ytterst nära likvidation, men vi samlade kraft och mod – och med hjälp från en sympatigrupp i Härnösand – vände vi på kuttingen och Mannaminne är nu säkrat för eftervärlden.

Som sagt – med många händer och kompetenser – så kan man göra underverk i vårt fantastiska Nordingrå! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *